Ældres sorg og Par i krise

Ældres sorg og Par i krise

Ældres sorg

Det at miste sin ægtefælle igennem mange år kan være en stor sorg for den, der er tilbage. Børnene eller andre omkring dem siger ofte efter 3 mdr. ”nu må du da snart være kommet over det – du var heldig, I havde så mange gode år sammen”. 

Ja netop derfor er det meget hårdt at miste den person, man har levet med og op af i mange år. Man havde sine rutiner sammen. Den afdøde var måske den person, der styrede mange ting, såsom økonomi, indkøb mm.

Derfor er det godt at få talt ud om sorgen – også selvom man er oppe i årene. Der kan også have været andre tab af børn eller anden familie, som aldrig er blevet bearbejdet. Mange ældre går med en ubearbejdet sorg.

Det kan jeg hjælpe med at få åbnet op for igennem enesamtaler.

Par i krise

Når de følelsesmæssige bindeled kommer i underskud, optrappes ofte de mange konflikter eller I bevæger jer i hver jeres retning. Her starter smerten og derfor skal der hurtigst muligt tunes ind på det, der gjorde jeres forhold stærkt og kærlighedsfuldt.

Ofte er det de ting, I ikke får talt sammen om, som skaber kriserne. Vi digter egne historier, og tror, at de er sande. Det kan skabe en negativ spiral og føre til stadig større mistrivsel i parforholdet og ender måske ud med en skilsmisse.

Lad mig hjælpe jer med at finde den fælles vej igen, hvis I ønsker at forblive sammen. Det er hårdt arbejde at være et lykkeligt ægtepar. Men vandes kærligheden, gror den.

Jeg afholder samtaler i mit private hjem på Lundevangsvej 12, 1. sal, 2900 Hellerup

Kontakt mig for yderligere oplysninger på mobil 29910222 eller mail sorgens-frirum@outlook.dk